Obor je vhodný pro dívky i chlapce. Poskytuje střední vzdělání s výučním listem. Příprava žáků oboru je organizována jako tříleté studium.
Vzdělávací program umožňuje získání všeobecných a odborných vědomostí, manuálních dovedností potřebných k vykonávání povolání kuchař – číšník.
Během studia se žáci naučí připravovat pokrmy teplé a studené kuchyně, osvojí si dodržování hygieny a bezpečnosti v gastronomickém provozu. Žáci se seznámí se zásadami jednoduché obsluhy a estetiky a naučí se jednat s hosty.
Během studia bude využívat moderní zařízení a náčiní ve stravovacím i odbytovém středisku.
Absolvent se uplatní při výkonu povolání jako kuchař – kuchařka, a to v pozici zaměstnance v různých gastronomických provozech.
Další uplatnění může nalézt jako číšník – servírka při obsluze hostů v menších provozech restauračních zařízeních či v dalších provozovnách.
Informace o závěrečné zkoušce ZDE.