Cukráři z 3. ročníku a pekaři 2. ročníku se tematicky pro svůj obor zúčastnili přínosné exkurze v Cukrovaru v Českém Meziříčí, během které mohli zjistit, jak sladký a zajímavý je život v cukrovarnické profesi. Především si pak hlavně mohli osvojit informace o zpracování cukrové řepy a následné výroby cukru. Dozvěděli se, že výroba cukru je tím nejnáročnějším a neobtížnějším potravinářským výrobním procesem vůbec. Žáci prošli celý areál, kde si mohli prohlédnout každou část zpracování cukrové řepy a dokonce i ochutnat cukrovou šťávu. Během exkurze zaznělo i spoustu zajímavostí – například to, že cukrovar v Českém Meziříčí je druhým největším v republice, že tam denně spálí šest vagónů uhlí, a že výroba 100kg cukru trvá přesně sedm vteřin. Exkurze žákům pomohla získat představu o tom, jak nákladný a náročný je technologický proces výroby cukru.





