11. 10. 2024 byl pro žáky 3XN uspořádán projektový den s názvem ,,Minutková úprava masa na grilu“. Společně se žáky jsme si postupně ukázali, jaké všechny přípravy se musejí před začátkem vykonat. Nachystali jsme si omáčky, přílohy a saláty. Nadále si pak žáci vyzkoušeli předběžnou úpravu masa, kdy si jednotlivé porce nakrájeli, ochutili a marinovali. Pak jsme se pustili do samotného grilování. Žáci mohli ochutnat toto menu :
Vepřová kotleta v drceném pepři, Hovězí pupek (Flank steak) pečený ,,Medium Rare“, Konfitovaný bůček v asijském stylu marinovaný silnou omáčkou z worchesteru, cukru a thajské chilli omáčky, Pečené brambory, Grilovaná zelenina s ačokčou, Salátek z trhaných listů, jalapeňo papriček, jablka, Domácí tatarskou omáčku, Cukrovou grilovanou cibulku, Demi glace omáčku